srijeda, 3. travnja 2013.

Trileri 2012. - filmske preporuke

ZVERKA:

The Tall Man 


Meni  najugodnije iznenađenje među trilerima prošle godine, unatoč relativno niskoj ocjeni na Imdb (5.9). 
Radnja je smještena u Cold Rock – malo zabito mjesto i sam početak filma ne čini se nimalo drukčijim od većine filmova ovog žanra, ali kasnije ćete se uvjeriti da nije baš tako. Nakon što joj sin bude otet, Julia Denning (Jessica Biel) pokušava razriješiti lokalnu legendu o mitskom liku koji navodno otima djecu. Nažalost neću pisati dalje da ne dajem spoilere. Reći ću samo da je priča puna obrata. Također, ugodno iznenađenje je i Jessica Biel koja se odlično snašla u ovoj ulozi. 


American Mary



Film prati studenticu medicine (Katharine Isabelle) koja privučena lakom zaradom ulazi u scenu underground kirurgije gdje se rade svakakve ludosti sa body modification predznakom.
Uzmite neobične operacije iz serije Nip/Tuck i pomnožite sa scenama mučenja te zgodnim tetama - i dobijete jedan horor-triler, sa elementima torture porna koji nije za svačiji ukus.



MEOW:

The Awakening


 Ovaj sam film pogledala u kinu jer mi u tom trenutku ništa što se tada prikazivalo nije izgledalo naročito privlačno, a ovaj mi se film učinio zanimljivim po opisu radnje. Na kraju sam izašla iz kina oduševljena i potresena jer ovaj film svakako ima takav utjecaj na vas, pa budite spremni na to. Kada smo odlučile napisati ovaj post, moram priznati da mi niti jedan drugi triler iz 2012. nije pao na pamet, osim ovoga. Mislim da to dovoljno govori o tome koliko je dobar. Iako na imdb.com ima ocjenu 6.4, rekla bih da je zaslužio veću ocjenu, no da biste ga pogledali i shvatili, trebate biti pravi ljubitelj žanra. Ritam filma je relativno spor, s povremenim očekivanim i neočekivanim uznemirujućim scenama, a zaplet koji se razotkriva na samom kraju, no kojeg možete naslutiti i ranije ako pažljivo pratite, iznenađujuć je i veoma zanimljiv.

Rebecca Hall je odigrala veoma dobru i uvjerljivu ulogu Florence Cathcart, mlade žene koja je posvećena raskrinkavanju teorija o nadnaravnim događajima, koristeći razum i znanstvena objašnjenja takvih događaja. Radnja filma se odvija 1921. godine, u Engleskoj pogođenoj ratnim zbivanjima, a vrti se oko nadnaravnih događaja u školi u selu Rookford u kojoj duh progoni učenike, te zbog kojih su pozvali Florence da otkrije pozadinu iza te priče. Florence je pozvana u školu za vrijeme praznika, a jedine osobe koje joj za to vrijeme rade društvo su Maud, koja ju je i pozvala u školu, Tom, dječak čiji se roditelji ne mogu brinuti za njega za vrijeme praznika i Mallory, koji proživljava vlastite traume koje je doživio dok se borio u ratu. Nalazi li se tamo još netko od njih i što je Florence otkrila o duhu koji opsjeda školu, saznajte tako što ćete pogledati ovaj sjajan triler koji vam iskreno preporučujem.


Jack Reacher


Sjajan triler nastao po bestselleru Leea Childa, u kojem je glavni lik bivši vojni istražitelj Jack Reacher. Ovu je ulogu maestralno i veoma uvjerljivo odigrao Tom Cruise. Privatno nemam naročito dobro mišljenje o njemu, no smatram da je genijalan glumac i kada vidim da on glumi u nekom filmu, znam da će to odraditi odlično. 

Film započinje scenom gdje nepoznati i tajanstveni strijelac naizgled nasumce ubije 5 osoba, a svi dokazi upućuju na bivšeg vojnika, koji na ispitivanju ne otkriva ništa, već samo govori: „Dovedite Jacka Reachera!" Tim riječima započinje neočekivano dobar i zanimljiv triler, koji mi je ponudio puno više nego što sam očekivala pri ulasku u kino dvoranu. Lik koji tumači Tom Cruise samo podsjeća na njegovu ulogu u filmu "Nemoguća misija" gdje je odlično odglumio ulogu Ethana Hunta, no ovo je nešto sasvim novo, puno akcije i neočekivanih prevrata. Iako Jack Reacher suvereno vlada borilačkim vještinama, te je i sam odličan strijelac, njegovo najjače oružje je ipak njegov oštar um! Na tom ga putu prati odvjetnica Helen, koju je također veoma dobro odglumila glumica Rosamund Pike.

Svakako vam preporučujem ovaj film za one trenutke kada želite pogledati triler sa zanimljivim i inteligentnim zapletom i malo dobre stare akcije.


Koji ste dobar triler vi pogledali u 2012.? Jeste li već pogledali neki od filmova koje smo preporučile u ovom postu? Veselimo se i vašim preporukama!  


- Vaše Zverka i Meow -

Nema komentara:

Objavi komentar