četvrtak, 14. veljače 2013.

Najomiljeniji fikcionalni parovi svih vremena

Drage čke i čci, sretno vam Valentinovo koje je na izmaku!

U tom duhu evo vam i jedan takav post. Top 10 meni najdražih parova, što knjiških, što filmskih, što serijskih...

10. Zoe Hart i Wade Kinsella


Hart of Dixie je relativno nova serija, ali meni vrlo draga. Ukratko, radnja prati mladu doktoricu Zoe koja se odselila iz New Yorka u američku vukoj..., ovaj, Alabamu i tamo se našla u svoj sili ljubavnih mnogokuta. Nezgodno je to što ju scenaristi uporno žele spetljati s Wadeovim najboljim frendom usprkos cijeloj gledačkoj populaciji koja navija za Wade-a. 

9. Yvaine i Tristan Thorne


Dugo sam se dvojila da li da ubacim Stardust ili Princess Bride, ali ovaj ljubavni par ipak za nijansu pobjeđuje. Zvjezdana prašina je poprilično jedinstven film za 21. stoljeće, jer već dugo se ne snimaju bajke. Pogotovo ne urnebesno zabavne bajke, a ova je baš takva. Priča je neobična, dečko (Tristan) upozna curu, odluči joj pokloniti zvijezdu (Yvaine) i onda se po putu spetlja sa zvijezdom. Toplo preporučam ovaj film svima koji ne vole isključivo realistične filmove. Čak i ako niste romanti(čar)k(a), uvijek možete uživati u izvrsnim izvedbama Michelle Pfeiffer i Roberta De Nirea.

8. Darby Shaw i Gray Grantham


Slučaj pelikan je izvrstan triler s početka 90ih, ali Julia i Denzel (odnosno Darby i Gray) se u ovom filmu uopće ne spetljaju, čak ni ne poljube! Po meni ovo je veliki propust scenarista jer je kemija između njih bila više nego očita. Svejedno, toliko su mi super njih dvoje da zaslužuju kakav nastavak, a i biti na listi.

7. Hermione Granger i Ron Weasley


Zašto Hermiona i Ron? Zato jer su se kroz sve knjige svađali i išli si na živce. A onda je na kraju balade Ron pokazao svoju zabrinutost za kućne vilenjake i Hermy je shvatila da je to čovjek njenog života. J.K., hvala što nisi spetljala Hermionu s Harryjem.

6. EVE i WALL·E


Da, u pitanju su roboti, ali roboti koji su se uspjeli spetljati i svima nam izmamiti razdragani osmijeh na lice. Lady and the tramp dobili su divnu futurističku notu.

5. Vada Sultenfuss and Thomas J. Sennett



Moja djevojka (My girl) je jedan od meni najdražih filmova iz djetinjstva. Priča o odrastanju, prijateljstvu koje prerasta u prvu ljubav, prvom poljupcu i prvim tragedijama s kojima se djeca ne bi trebala susretati. Ovo je divan i dirljiv film s izvrsnim soundtrackom. 

4. Kate Beckett i Richard Castle


Nathan Fillion je sam od sebe razlog za gledati bilo koju seriju, a svaka serija postane automatski bolja čim ga spetljaju sa nekim ženskim likom. Castle je najzabavnija policijska serija zadnjih nekoliko godina i nakon previše sezona napokon smo dočekali da se on i Kate spetljaju. Mislim, nije da nismo znali da će to ovako završiti, al svejedno je srcu drago.

3. Scarlett O'Hara i Rhett Butler


Satima smo se svi pitali dobro što je toj Scarlett? Kraj ovakvog Rhetta ona zapela za nekog šonju Ashleya (da šonjo je, muškarac sa ženskim imenom koji ženi vlastitu rodicu ne zaslužuje bolji opis). Jest da je prekasno shvatila tko joj je par, al bolje ikad nego nikad. Frankly my dears, you're number 3.

2. Leia Organa i Han Solo


Čak i neljubiteljima Star Warsa jasno je da ovo dvoje mora biti na listi. Ma zapravo ne mora, ali meni su drugi najdraži izmišljeni par svih vremena. Ja volim Zvjezdane ratove i gotovo. Pogodite što sam bila za maškare ;)

I konačno...

1. Elizabeth Bennet i Fitzwilliam Darcy


Ponos i predrasude su najbolja Austeničina knjiga, a svi znamo da je Jane najbolja romantičarka svih vremena. Ova priča ne može poći naopako čitali knjigu, gledali film ili seriju. Ali, ako ste kao i ja 90ih gledali BBCjevu miniseriju, 100% više ne možete zamisliti nikoga drugog kao Mr. Darcy-ja do li Colina Firtha. Sa mnom se izgleda slaže i Helen Fielding jer je inzistirala da u ekranizaciji njene Bridget Jones upravo Firth opet glumi Darcyja.

Recite vaše mišljenje... Koga sam trebala izbaciti, a koga ubaciti? Koji su vaši najdraži fikcionalni parovi ikad?

3.14 Čić

2 komentara:

  1. Noah & Allie iz "The Notebook" <3

    Forrest & Jenny iz filma "Forrest Gump" <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Stari i žena mu iz Up-a :)

    OdgovoriIzbriši