petak, 11. siječnja 2013.

Slatko od krušaka i čokolade s cimetom i anisom

Danas mi je baš grumpy dan.

Tmuran, siv i pun loših vijesti oko mene - čak i onih eksplozivnih koji vrište s naslovnica novina i tv ekrana, a o kojim čak i ne želim razmišljati - tko, zašto, kako...

Nisam ni sanjala da ću na te naslovnice i TV ekrane priželjkivati povratak beskonačnih i otužnih rasprava o spolnom odgoju u školama koji uključuje kardinale i branitelje, Oluju i ustaše, kurve i kelnere, komuniste i ministre i sve ostale koji  završavaju na iste i stre.

Uglavnom, to izgleda ovako.

                                                                               Izvor                                 

Zabrinjavajuće, ali ostavit ću tu temu za jedan drugi post.

Unatoč tomu, Zagreb i pod o teškim oblacima danas izgleda šarmantno (fotku sam pozajmila s frendovog FB profila :D) i savršeno pristaje mom receptu. :)



Za vikend najavljuju snijeg. Planirala sam vikend provesti van grada, u planinama, ali loše vijesti, kao što rekoh.

                                                                               Izvor


Ipak, pokušati ću izvući bilo što iz njega - počinjem s čitanjem nove knjige, idem u kino s prijateljicom, na buvljak, u Studio Smijeha u nedjelju, a vama predstavljam recept za teglu slatkog od krušaka i čokolade s cimetom i anisom.

Krasan i lagan receptić, savršen za ovakve bezlične dane. Kruške obožavam zimi, svježe i u kolačima. Malo naranče, limuna, cimeta i zvjezadastog anisa, te naravno čokolade i imate savršenu teglicu slatkog za prizvati sunce u tmuran dan.
Možete ga jesti samo s žlicom, njime napuniti palačinke, prhke ili biskvtne tortice, poslužiti ga na tostu...kako god. Savršen je uz kuhano vino i nekog vama dragog kraj vas.





Sastojci: 

500 gr krušaka
50-70 gr tamne čokolade -70% kakao 
1 žlica smeđeg šećera
1 naranča (sok i korica)
1/2 limuna (sok i korica)
1 štapić cimeta
1 zvijezda anisa






Kruške nasjeći na kockice, te zajedno sa ostalim sastojcima staviti da zakuha. Kupiti pjenu koja će se početi stvarati, te miješati da se ne primi za dno. Kada kruške omekšaju i sok skoro ispari, pomoću vilice ili štapnog miksera usitniti u kašicu. Ako volite osjetiti kruške (kao ja) onda je bolje samo vilicom izgnječiti. Dodati na kocke natrganu čokoladu i miješati dok se čokolada ne rastopi. Nasuti u steriliziranu teglicu, te ostaviti da se ohladi.

Evo kako to izgleda na kraju...








Dobar tek, uživajte!

Vaša Mica Kuharica


Nema komentara:

Objavi komentar