ponedjeljak, 14. siječnja 2013.

Sezonske boleščurine i dosada koja ih prati

"Svako zlo za neko dobro", rekao je davno neki stari, mudri čovjek, garant Kinez (jer pola starih, mudrih su nekakve kineske poslovice). Nek sam bila nikakva i bolesna, ali protekli tjedan sam se bar dobro odmorila, a s obzirom da sam još uvijek pod antibioticima i doktorica je naredila da se ničim ne umaram, imam savršen izgovor za ne očistiti ni pahulju snijega u dvorištu ovaj tjedan.Ostaje žal što sad neću moći napraviti novog snješka i dokazati kako ipak poznajem anatomiju snjegovića. Za pretio i nimalo kuglast izgled onog prosinačkog idalje krivim presuh snijeg od kojeg se nije dalo izvesti ništa bolje. Dotičnog mr Snješka možete vidjeti na ovoj slici koju sam posudila s bratovog facebooka. (Moje facebook fotografije snješka su naravno morale sadržavati i mene.)


Sad kad sam prešla svaku granicu dobrog ukusa i spomenula riječ snješko puno previše puta za jednu malu objavu, vratimo se na prvotnu temu - boleščurine.
Pouka dana jest otiđite doktoru. Nema veze što mislite kako je u pitanju samo obična prehlada ili random sezonska viroza, svejedno otiđite doktoru. Vukla sam prehladu cijeli prosinac i na kraju skoro dobila upalu pluća. Naravno, ni temperatura od 39, koja je trajala danima, mene nije natjerala da se izvučem iz kreveta i odem do doma zdravlja kao ni potrošeno cijelo pakiranje wc papira od 10 komada (troslojne Violete naravno). Popustila sam tek pod prijetnjama ostalih ukućana. Rekli su kako mi neće ništa kuhati i da zaboravim na bilo kakve usluge dok ne odem po službenu dijagnozu. Naravno, u pitanju nije bila samodijagnosticirana gripa i morala sam završiti pod dozom konjskih antibiotika.

Iako sam prošli tjedan spavala u prosjeku kao glavni lav u čoporu, svejedno mi je bilo neopisivo dosadno. Kad zaspete u četiri popodne, nakon što ste se prije toga bili budni svega pola sata, ne gine vam buđenje u dva ujutro. Što raditi u dva ujutro kad "sav normalan svijet"* spava?

1. Silovanje jednih te istih pjesama na youtube-u za koje vam se čini da vam popravljaju raspoloženje, a da ste u stanju ustati, plesali bi po sobi.

Moj top 3 najyoutubeanijih prošli tjedan:

1. Chuck Berry - You never can tell
2. Plastic Bertrand - Ca plane pour moi
3. Corinne Bailey Rae - Put your records on



2. Gledanje serija, što jednostavnijih to boljih.

Proteklog tjedna nadoknađivala sam drugu sezonu New girl, počela gledati Don't trust the b**** in the Apartment 23 i naravno ponovno odgledala najbolju seriju ikad - Firefly. Doduše Firefly i nije teško odgledati s obzirom da su tukci s Fox-a prekinuli seriju na svega pola jedne sezone. 

Čka iz dvadesetitrećeg stana mi je skroz ugodno iznenađenje. Chloe je prekrasna, a Dawsonu se nekim čudom smanjilo čelo i sad petnaest godina kasnije, nevjerojatno, ali istinito, izgleda gledljivo.

Pokušala sam gledati Breaking bad, al HBO-ove "ozbiljne" serije su prenaporne za tjedan u kojem se boluje. Gospodin diler-kemičar ex Malcolmov ćaća, žao mi je. Morat ćeš pričekati neka zdravija vremena.

3. Recikliranje sto put pogledanih filmova

Opet sam odgledala Star Warse (epizode 4, 5 i 6 naravno), Wall-E-a i počela sa Harry Potterima. Neke filmove valja gledati barem jednom godišnje, da slučajno ne zaboravite koji dijalog. I ne, nemate se zašto osjećati krivi što svjesno reprizirate nešto češće no što je RTL u stanju pustiti epizode Sabrine, male vještice, odnosno Dadilje.

                                                                             Izvor

4. Čitanje ljubića

Da, kad god se razbolim, uhvati me manija za ljubićima. Davnih dana sam odustala od onih iz Glorije. Jednostavno nisu više što su nekad bili. Ok, nikad nisu bili dobri, al kvragu, ovi današnji su premoderni. Svi su u današnjima već razvedeni, sa čoporom djece i glavni likovi se upoznaju sa svojih pedeset i kusur godina čuvajući unuke u parku. Krasno. Meni nije ni blizu pedeseta i da mi se čita o ljubavi među umalo gerijatrijom (sorry, mama!) čitala bih opet Marqueza.
Ukratko, bacih se na kvalitetne ljubiće - one Zagorkine. Domoljubnopovjesnoljubavni romani su sasvim ok kad ne možete iz kreveta. Ovaj put na tapeti mi se našla Jadranka.
Lijepo otkriće je i da na internetu se sasvim lagano da naći skoro cijeli Zagorkin opus, a da pri tom ne morate torrentirati.

Toliko od mene, idem i dalje legalno bolovati, zalihe antibiotika traju barem do srijede.

Vaš 3.14 Čić.

P.S. Kako vi liječite dosadu ?

* Fraza "sav normalan svijet spava u ta doba" posuđena je od svih roditelja ovoga svijeta.






Nema komentara:

Objavi komentar